02/01/13 09:15
(http://www.klassa.bg/)

32 тайни за Димитър Бербатов

Около Митко Бербатов винаги има нещо скрито-покрито. Звездата на Фулъм не е сред контактните футболисти, страни от прожекторите, предпочита уединението и мистерията, особено когато се касае за личния му живот. „Всеки ден" изрови толкова малко известни или тайни факти, колкото години навъртя бившият капитан на националния отбор:

1. Легендите от детството на Митко донасят, че е трансфериран от „Пирин" в ЦСКА срещу 20 чифта футболни обувки.

2. Като малък страда не по момичета, а задето на Коледа никога не му се пада паричката от питката с късмети. Детското му тълкувание е: „Ще си остана беден". В момента печели 100 хил. лири на седмица!

3. Чистачките в благоевградското СОУ „Кузман Шапкарев" редовно измитат от коридорите чували с кестени. С тях ученикът Димитър Иванов Бербатов рита футбол в междучасията.

4. Въпреки че не пилее времето си и набляга на тренировките, бъдещата звезда си пада леко хулиган. Когато след една от първите му срещи с момиче го изпраща до дома му, от кеф обръща трабантче заедно с тайфата си.

5. След 10 ноември родителите му го карат да става сутрин в 6 ч., за да се реди на опашките за хляб. „Опашките понякога стигаха до 2 километра", жалва се Димитър.

6. Физиката му е най-омразният предмет в училище, физкултурата - любимият. Столичното 81-во училище завършва с успех „Много добър 4,80".

7. В спортния интернат в София на бъдещия милионер му се налага да дели стая 311 заедно с още петима кандидати за футболна слава. Само той постига световна кариера.

8. Не отива на абитуриентския си бал, защото не познава съучениците си.

9. Малцина знаят, че седемкратният футболист №1 на България има недъг. Само пред отбрани хора споделя, че десният му крак е с няколко милиметра по-къс от левия!

10. Първата му кола е червен „Опел Вектра". Купува си я като играч на ЦСКА. След време я продава на съотборника си Димитър Иванов, който днес е треньор на „Тунджа" (Ямбол). Той я кара и до днес.

11. След трансфера от „Байер" в „Тотнъм" българинът е най-глобяваният футболист на „шпорите". Редовно закъснява за тренировки. Не защото се успива, а защото се губи из Лондон.

12. Обича да чете криминалета. Още като малък кара майка си Маргарита да му купува романите с приключенията за Шерлок Холмс на Артър Конан Дойл.

13. Рядко слуша и гледа чалга за разлика от повечето родни футболисти. Когато излиза в чужбина, от телевизора му не дъни „Планета", а CNN. Хем научава английски, хем следи репортажите за страната си.

14. Когато майка му събира багажа преди трансфера в „Байер", й заръчва да сложи в него три неща: Библията, стихосбирка на Христо Ботев и романа „Под игото". И до днес трите му талисмана го следват навсякъде по света.

15. Първите месеци в Германия са трудни. Веднъж посред нощите звъни на Маргарита Бербатова с въпроса: „Марго, как се правят яйца на очи, че съм умрял от глад?!"

16. Надушили, че гладува, съседите му в Леверкузен, все бабета на по 60-70 години, редовно ходят на пазар и пълнят до горе хладилника му.

17. Любимите му манджи, приготвени от майка му, са мусака и печено пиле с картофи.

18. От уредбата в колата му най-често звучат дискове с македонска музика.

19. Перфекционист е на тема дрехи. Гардеробът му е запълнен с облекла от „Бонд стрийт" в Лондон.

20. След два гола на Митко за националния отбор треньорът му в „Байер" Клаус Томпьолер чупи телевизора си. От яд, че любимецът му е гола вода с екипа на „аспирините", но се скъсва да бележи за „лъвовете".

21. В Леверкузен е редовен посетител на местната Източноправославна църква.

22. Преди време в интервю споделя, че си пада по по-възрастни жени. Точно с такава живее в момента - майката на двете му дъщери Елена му е кака.

23. Чутовен скандал избухва преди пет година, когато несъществуващият вече вестник „Нощен Труд" разкрива тайна секс афера между Димитър и танцьорката Даниела Арнаут. Това е и единствената му доказана забежка - изданието прилага пикантни есемеси от комуникацията между любовниците.

24. За първия рожден ден на голямата си дъщеря Деа й открива влог за 1 милион евро.

25. Твърди се, че съхранява стволови клетки от пъпната връв и на двете си дъщери в най-голямата семейна банка в Европа - тази в Белгия.

26. За първата си татуировка на дясната ръка, китайски йероглиф със закодирано пожелание за благополучие и късмет, плаща 100 евро.

27. Като играч на ЦСКА след една победа, полята в БИАД, пъха в деколтето на бившия талисман на червената агитка Мара 200 евро - бакшиш за еротичен танц.

28. Има една-единствена еротична фотосесия - с гримьорката Силвия Стойчева. Кадри от нея известно време висят върху стените в съблекалнята на „Байер" (Л), където „аспирините" се шегуват с българина за голата му изява.

29. Мечтае за роля в киното. Възхищава се на Робърт де Ниро. Над 20 пъти е гледал двата си любими филма - „Имало едно време в Америка" и „Кръстникът".

30. Има профил в най-голямата социална мрежа „Фейсбук", който лично поддържа. 1 391 917 наброяваха почитателите му от цял свят докъм 17 ч. вчера, сряда.

31. На 28-годишна възраст надминава постижението на Христо Бонев от 47 гола за националния отбор и съответно се превръща в рекордьор по брой отбелязани голове (48).

32. На 13 май 2010 г. се отказва от националния отбор. Приключва пресконференцията си пред медиите с думите „И един ден ще дойда да ви оправя футбола".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване