02/01/13 14:09
(http://www.hsnovini.com/)

От днес съветниците вече с електронни карти за гласуване

Съветниците гласуват с електронни карти

От днес членовете на Общински съвет- Хасково вече гласуват по електронен път. Новото устройство е част от цялостната модернизация на зала “Хасково”, която започна още миналата година.

Общинските съветници вече гласуват с карти подобно на колегите си от Парламента. Всяка една карта е индивидуална с име и политическа група. Дори съветниците да сменят местата си в залата, те ще дават вота си от свое име. Начинът на гласуване, след като програмата влезе в режим на действие, бе обяснен от председателя Иван Иванов.

Съветниците ще дават вота си поименно по групи, след което на екран ще бъде илюстрирано кой как е гласувал. За част от докладните всички ще гласуват заедно.  След всяка сесия картите се връщат за съхранение до следващото заседание. Малко след като съветниците се научиха да използват картите, бе извършено и първото гласуване с чужда карта. Тъй като представителят на СДС  Димо Стоянов закъсня за инструктажа, трябваше Делян Делчев да му обяснява как се процедира и за урок гласува с картата на Стоянов.

Репортаж в новините на телевизия Рекординг

Хасково Новини

Димо Стоянов получи помощ от Делян Делчев в първото си електронно гласуване

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване