02/02/13 13:51
(http://www.klassa.bg/)

62 нови студенти от Великобритания в Плевен

В Медицинския университет в Плевен идват да се обучват за лекари 62 млади хора от Великобритания, съобщи за БТА експертът Велина Дукова.

За първи път е толкова голям броят на новоприетите английски студенти.

На 5 и 6 февруари те ще преминат проверка на входящото ниво знания по биология и химия, след което ще бъдат запознати с фонда на библиотеката и възможностите на информационната й система.

В неделя вечер предстои среща на студентите от Великобритания с академичната общност и плевенската общественост. Те ще бъдат приветствани от кмета проф. Димитър Стойков и декана на факултет"Медицина" доц. Димитър Господинов. Специален поздрав ще поднесат артистите на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци. Всеки от новоприетите ще получи карта и справочник на града.

Плевенският университет първи сред висшите медицински училища у нас през 1997 г. въведе обучение по медицина изцяло на английски език.

Вече са дипломирани девет випуска лекари-чуждестранни граждани, намерили професионална реализация в САЩ, Великобритания, Индия, Австралия и други държави по света.

В момента се обучават 330 чужденци от 33 държави - Македония, Гърция, Турция , Великобритания, Франция, Германия, Швеция, Канада, Нигерия, Южна Африка, САЩ, Япония и други.

От 11 февруари още 161 чужденци ще започнат първи курс.

Освен англичаните, желание да се подготвят в Плевен за лекари са изявили 29 студенти от Турция, 16 от Гърция, 12 от Нигерия, по 7 от Индия и Германия, както и младежи от САЩ, Франция и Израел. Петима новоприети ще се обучат за медицински сестри, добави Дукова.






















БТА
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване