02/02/13 09:34
(http://www.klassa.bg/)

Джон Кери официално стана държавен секретар на САЩ

Джон Кери положи клетва и така официално встъпи в длъжност като държавен секретар на САЩ. Заклеването стана на частна церемония, почти без каквото и да е медийно отразяване. Дори не бе съобщено къде ще се състои събитието.

По-рано Сенатът одобри с голямо мнозинство назначаването на 69-годишния политик за дипломат номер 1 на САЩ - с 94 гласа "за" и едва 3 "против".

Кери започва официално работа от понеделник, но говорителят на Белия дом Виктория Нюланд отбеляза, че "ако се случи нещо непредвидено, новият държавен секретар ще се залови за работа незабавно".

Кери наследява на поста Хилари Клинтън, която напусна след спечелването на втори президентски мандат от Барак Обама с мотива, че се чувства преуморена и се нуждае от почивка.

Доскорошният сенатор Кери бе кандидат на Демократическата партия на президентските изборите през 2004 г. Тогава Кери загуби от бъдещия президент Джордж Буш-младши.













btvnews.bg / БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване