02/02/13 13:56
(http://www.klassa.bg/)

Утре от запад на изток ще превалява дъжд, по високите полета - сняг

През нощта ще е с разкъсана облачност. В Централна и Източна България с умерен южен вятър. Сутринта ще е с относително високи температури, в повечето места от 4° до 9°, само в крайните северозападни райони между 0° и 3°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Орлин Лазаров, дежурен синоптик. През утрешния ден от запад на изток през страната ще премине атмосферен фронт. Ще бъде облачно, около обяд в Западна България ще започне да превалява дъжд, като до вечерта ще завали и в крайните източни райони. Вечерта за кратко по високите полета на Западна България ще превали и сняг, а през нощта и из Дунавската равнина. През по-голямата част от деня в Централна и Източна България, по долината на Струма ще духа до силен южен вятър и дневните температури ще са твърде високи за февруари достигайки 12°-17°, в северозападната част от страната едва 5°-8°. След преминаването на атмосферния фронт вятърът ще се ориентира от запад, в Северна България временно силен, започвайки да нахлува студен въздух.
По Черноморието ще е със значителна облачност и през деня ще духа силен южен вятър. Максимални температури до 14°-17°. Вълнението на морето ще е до умерено 3-4 бала. Температурата на морската вода е около 5°.
Времето в планините ще е твърде динамично. Вятърът по високите части ще е бурен от югозапад. Температурите ще са твърде високи, на 1200 м.н.в ще бъде около 10°, на 2000 м около 5°. Ще превалява дъжд, само по най-високите върхове на Рила и Пирин сняг.
В понеделник в източните райони все още ще превалява дъжд, а над западните облачността ще се разкъсва и намалява. Западният вятър ще отслабне. Дневните температури чувствително ще се понижат. Във вторник ще преобладава слънчево време. В сряда ще има разкъсана облачност, без валежи. В източните райони ще духа слаб южен вятър. Температурите ще се повишат - минималните ще са между минус 2 и 3, максималните - между 8 и 13.
















НИМХ

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване