02/03/13 14:01
(http://www.klassa.bg/)

Мистериозно изчезна логото на Alitalia от катастрофиралия румънски самолет

Самолетът Atr 72 на румънската компания Carpatair, който при кацане в събота вечер пропусна пистата на летище „Фиумичино“ в Рим, бе снет от журналисти в неделя все още легнал на тревата, но без логото на Alitalia, предаде АНСА. Върху чисто белия корпус на машината е останало само румънското знаме и регистрационния номер YR-ATS.
Самолетът е изпълнявал полет от Пиза до Рим от румънската компания по договор с Alitalia от 2011 г. При извънредното приземяване бяха ранени 16 от 50-те души на борда ( 46 пътници и 4 членен екипаж). Сред ранените има 2 деца. Състоянието на най-тежко пострадалата 30-годишната румънска стюардеса остава стабилно, предаде АНСА. Тя е в клиниката „Джемели“ в Рим.
В събота вечерта е бил разпитан пилотът на самолета и някои от пътниците. Засега за най-вероятната причина за инцидента, обявена от централата на Alitalia, се сочи силният вятър, излязъл по време на кацането.Той буквално е издухал машината от пистата. Не е изключена и грешка на пилота.
От италианската транспортна дирекция отбелязват с, че са имали много проблеми и аварии с румънската компания Carpatair. Полетите с нея бяха спрени веднага след инцидента.
В неделя остана затворена трета писта на летището в Рим, докато разследващите не си свършат работата. Кацането и излитането на самолетите бе пренасочено на останалите писти и на другото римско летище „Леонардо да Винчи“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване