02/03/13 13:50
(http://www.klassa.bg/)

Пуснаха още 150 хил. годишни винетки за леки автомобили

Със 150 хиляди броя годишни винетки за леки автомобили е  заредена дистрибуторската мрежа в неделя, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.
Заради голямото търсене на този вид стикери печатницата работи извънредно през нощта и вместо на 4 февруари - понеделник, в неделя предсрочно се пускат допълнителни количества. На 2 февруари 100 хиляди годишни винетки за леки автомобили бяха предоставени на дистрибутора.
В петък сутринта проблемите започнаха от по-малките населени места като Свищов, Димитровград, Казанлък, частично от Силистра. Имаше сведения, че в Пловдив, в някои бензиностанции, също липсват винетни стикери. В днешния ден имаме сигнал за Благоевград за едно място. Веднага пътуват 5 700 винетки специално за Благоевград. Възложили сме на печатницата извънреден тираж, за да може в понеделник да имаме още 120 000 винетки. Колкото повече винетки се купуват, толкова повече приходи има за ремонт на пътища, така че на този етап не мислим за увеличаване на цената през 2014 г., каза в събота пред БНР инж. Лазар Лазаров,  председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"
Полицаите ще правят компромис и няма да санкционират водачите до вторник в регионите, където в търговската мрежа няма винетки. Отпечатването на новите стикери е започнало още в петък. Вече са разпространени 100 000 стикера от новия тираж. В понеделник, търговците ще получат още 120 000, обеща Лазаров.
Във Видин също липсват винетки. Според водачи на моторни превозни средства, заредените количества по бензиностанциите са изчерпани навсякъде, предаде  БНР.
От стартирането на продажбата на винетни стикери на 20 декември 2012 г. досега са отпечатани и предоставени за разпространение 1 милион и 100 хиляди годишни стикери за автомобили.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване