02/04/13 15:57
(http://www.klassa.bg/)

Разбиха международна престъпна група за манипулиране на мачове

Престъпна група, заподозряна за договарянето на 380 футболни мача, е била разбита в рамките на „най-голямото разследване досега за предполагаеми подправени мачове”, предаде АФП, позовавайки се на Европол.
Цел на измамите е било спечелването на големи суми пари от спортни залози. Около 425 съдии, директори на футболни клубове и футболисти са заподозрени за участие в манипулирането на резултатите от мачовете.
По-голямата част от мачовете с измамни резултати са били част от турски, германски и швейцарски шампионати.
Предполага се, че две срещи от Шампионската лига и още няколко мача от квалификациите за Световното първенство по футбол също са станали обект на измама.
Съмнителните мачове са били изиграни между 2008 и 2011 година. 380 от тях са в Европа, а други 300 – в Африка, Азия, Южна и Централна Америка.
От германската полиция посочват, че куриери са давали подкупи, достигащи 100 000 евро, на футболисти и съдии. В един уреден мач може да има замесени до 50 души в 10 страни на различни континенти, казва Фридхелм Алтанс, следовател от Бохум.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване