02/05/13 15:07
(http://www.klassa.bg/)

ВСС кани Дянков на среща заради 16 млн. лв. недостиг в бюджета

Висшият съдебен съвет е отправил официална покана за среща към министъра на финансите Симеон Дянков заради недостига на финансови средства за бюджета за 2013 г. Това каза представляващият ВСС Соня Найденова. До 22 февруари тече процедурата за разпределение на бюджета на съдебната власт за 2013 г. До тогава ще бъде готов и отчетът за изпълнение на бюджета за 2012 г. В заложените средства за 2012 г. има преизпълнение. Заложените разходи са били изпълнени с незначително отклонение от 0.1% по неокончателни данни, посочи Найденова. „Очакваме отговор от страна на министъра на финансите”, заяви тя. Недостигът на средства е от 16 млн. лв. „Очакваме среща с представители на Министерство на финансите, за да се разбере дали ще се запазят тези финансови средства или има вариант, при който при определени условия те могат да бъдат променени”, обясни Найденова.
Висшият съдебен съвет (ВСС) планира масирани проверки: анализ на делата, следени от Брюксел, инспекция в двете върховни съдилища и Софийския градски съд, както и цялостен прочит на причините за прекратяването на дела по давност в прокуратурата.
Европейската комисия наблюдава 93 дела в България. Ще бъде направен анализ за забавянето на част от тях, за да се разбере има ли проблем и къде е той, каза още Найденова. Инициативата на ВСС е в отговор на критичния доклад на ЕК от юли миналата година. Следващият мониторингов доклад ще бъде през декември тази година.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване