02/07/13 14:53
(http://www.hsnovini.com/)

Едва 6 са пререгистрациите за стопански риболов

Само 6 пререгистрации за осъществяване на стопански риболов от началото на годината

Регистрираните като занимаващи се с развъждане и отглеждане на риба през миналата година са били 180. От началото на 2013- та обаче тези, които са подновили разрешителните си са само 6.

До голяма степен хората извършващи стопански риболов във вътрешните водоеми са затруднени от самата процедура за издаване на необходимите документи. Старата регистрация бе до 31- ви декември 2012- та.

‘Процедурата е доста по- сложна спрямо предишната, при която бе необходима само регистрация за занимаване със стопански риболов. Сега има доста по- голям набор от документи”, коментира директорът на ИАРА- Хасково д-р Милчо Милчев.

Тези, които имат сключени договори могат да продължат да стопанисват водоемите, без обаче да извършват дейност. За не регламентирано осъществяване на стопански риболов глобите са от 1500 до 3000 лв.

От началото на годината от Изпълнителната агенция са съставили 26 акта за нарушения, което е близо 2 пъти повече, в сравнение със същия период миналата година. Толкова са и наказателните постановления. Санкциите са предимно за нарушения при любителски риболов, за което глобите, след промените в закона за рибарство и аквакултури от месец август, се увеличиха няколко пъти и са от 100 до 400 лв.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване