02/07/13 04:51
(http://www.klassa.bg/)

Пратеникът на ООН за Сирия приветства предложението на опозицията за преговори

Пратеникът на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими приветства „позитивното” предложение на лидера на сирийската опозиция за провеждане на мирни преговори с режима в Дамаск, независимо от факта, че то е съпроводено с предявяването на предварителни условия, предаде АФП.
„Това е вдъхновяваща лична инициатива на Ахмед Муаз ал Хатиб, независимо от разнородните реакции от страна на членовете на неговото обединение”, посочи Брахими пред френски медии. „Това е позитивен елемент, който бе определен като такъв от международната общност, от западните страни, а също така от Русия и Иран”, коментира пратеникът на ООН. Той в същото време допълва, че предложението не е достатъчно за постигането на политическо решение.
Предложението за провеждане на мирни преговори от лидера на Националната коалиция на опозицията Хатиб бе приветствано от Вашингтон и Арабската лига, но бе решително отхвърлено от ключови опозиционни групировки в Сирия, а президентът Башар Асад все още не го е коментирал


















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване