02/08/13 04:49
(http://www.klassa.bg/)

Русия няма да мести стрелките на часовника

Правителството не е готово отново да превърта стрелките на часовника, премиерът Дмитрий Медведев, в отговор на запитване на депутати, предложи да не се суетим и да поживеем с настоящето лятно часово време, пише вестник "Российская газета".
От преминаването от лятно към зимно часово време Русия се отказа през пролетта на 2011 г., когато стрелките на всички часовници в страната бяга преместени с час напред, и с това манипулациите с времето бях прекратени.
Минаха почти две години, но дебатите по повод на това решение не стихват. Мнението се раздели. Някои настоящето часово време напълни ги удовлетворява, а други смятат, че при установяването на двукратно преместване на стрелите или преминаване към зимното часово време ще се живее по-удобно.
„Правителството смята поредното коригиране на текущия период за нецелесъобразно. Хайде да не се тревожим, без излишна суета да поживеем в тези условия”, каза Медведев.
Премиерът обясни, че проведени в последно време няколко допитвания показват, че броят на привържениците на лятното часово време и техните опоненти е приблизително еднакъв. „Поради това еднозначен подход няма”, подчертава той.




















"Российская газета"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване