02/09/13 21:38
(http://www.klassa.bg/)

В. АВС: Уго Чавес загуби гласа си

Лекарите, които се грижат за Уго Чавес в Хавана, съобщили на близките му, на братята Кастро и на венецуелското правителство, че пациентът няма да бъде в кондиция да се завърне във Венецуела и да поеме държавническите си функции, съобщава испанският АВС, базирайки се на кореспондента си във Вашингтон. Според източници, които имат връзка с медицинския екип, Чавес е загубил гласа си, което се дължи на увредени гласни струни заради приложеното лечение. Чавес почти не се движи в леглото, където лежи вече два месеца. Според АВС се очаква в близки дни правителството на Венецуела да оповести, че Чавес не може да поеме функциите си. От 8 декември м.г. състоянието на Чавес непрекъснато се влошава. Тогава президентът обяви пред сънародниците си, че ще се подложи на нова операция в Хавана.
Състоянието на Чавес не му позволи да отпътува за Каракас, за да се закълне като президент. Властите във Венецуела обсъждаха възможността той да бъде пренесен до столицата на страната само за клетвата, а после да бъде върнат обратно в Хавана, за да продължи лечението. Според медицински източници Чавес ще бъде пренесен в Хавана, но не за да поеме властта, а за да дочака крайната развръзка на болестта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване