02/09/13 08:17
(http://www.klassa.bg/)

Зимната буря не парализира живота в Ню Йорк

Зимната буря, която връхлетя Ню Йорк, донесе град, мокър сняг и вятър, но не успя да парализира живота на 8-милионния мегаполис – общественият транспорт работеше по обичайното си разписание, в училищата се провеждаха занятия, а бизнесът не беше нарушен.

Снежната покривка към 18.00 часа вечерта /1.00 часа българско време/ беше около седем сантиметра при положителна температура на въздуха. Кметът Майкъл Блумбърг заяви, че заради смесването на атмосферните фронтове, идващи от една страна от Арктика, а от друга – от Атлантика, посоката на снежната буря остава непредсказуема. Тя може да удари града, но може й да го подмине.
През нощта се очакват проблеми с обществения транспорт, макар че всички мостове и тунели са отворени. Блумбърг отмени всички детски мероприятия в събота, призовавайки гражданите да останат по домовете си. Службата, помагаща на бездомните, е активизирала своята работа, предлагайки подслон на хората в неравностойно положение.
В епицентъра на стихията се оказаха разположените на север от Ню Йорк щати Кънектикът, Род Айлънд и Масачузетс. Властите в последния поискаха да се спре автомобилното движение след 16.00 часа, освен на служебните коли. В Масачузетс са затворени всички училища, а над Бостън може да се изсипи рекордно количество сняг - до 60 см.
Авиокомпаниите днес отмениха над 4700 полета от всички щати, оказали се във властта на снежната стихия. По данни на USA Today, над 1200 къщи в Кънектикът нямат ток.















РИА "Новости"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване