02/09/13 08:12
(http://www.klassa.bg/)

Лондон инвестира 290 млн. паунда в борбата с наводненията

Великобритания през тази година ще похарчи над 290 милиона паунда /456 милиона долара/ за борба с наводненията, пише в днешния си брой вестник "Гардиън".

Посочената сума ще бъде инвестирана в ремонта и изграждането на над 90 дамби и други защитни съоръжения, които, както се очаква, ще могат да защитят от наводнения хиляди домове по цялата страна и значително ще намалят материалните щети от удара на стихията. Освен това ще бъдат създадени нови работни места, което ще подобри ситуацията в сферата на заетостта.
"Общо сме одобрили 93 проекта, които ще ни избавят десетки хиляди хора от страха на наводненията", заяви министърът на околната среда Оуен Патерсън. Той подчерта и важното значение на тази инициатива за бизнеса. "Струва ми се, че това е очевиден сигнал към деловия свят. Благодарение на строителството на диги ще успее да ускорим икономическия растеж на цели региони. Не само ще обезопасим заводите от възможните щети при наводнения, но ще стимулираме притока на потенциални служители".
Правителствената програма, която трябва да се реализира през следващите три години, предвижда защитата от наводнения на 165 хиляди къщи. В момента над 200 хиляди британци живеят в райони, които потенциално са заплашени от наводнения. Миналата година беше една от най-дъждовните за Великобритания, в страната имаше стотици наводнения.

















ИТАР-ТАСС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване