02/09/13 20:23
(http://www.hsnovini.com/)

Николай Петров: Вече победихме всички

“Хасково 2012″ с поредна историческа победа, този път над лидера “Нефтохимик 2010″

“Вече победихме всички!”. Така коментира двубоя с лидерите в Националната баскетболна лига за жени “Нефтохимик 2010″, мениджърът на “Хасково 2012″ Николай Петров, след победата на местния тим днес.

В изключително оспорван двубой хасковлийки надиграха гостуващия тим на легендата Петко Маринов с 84:80 точки. Целият мач премина равностойно, като ту домакините, ту гостите повеждаха в резултата. Още през първата четвърт срещата се играеше точка за точка, като в нейния край гостите водеха минимално с 1 точка при 22:23. Втората част премина по същия начин. След няколко добри атаки хасковлийки поведоха с 8 точки разлика, но бургазлийки направиха няколко поредни коша и намалиха. В крайна сметка на полувремето момичетата на старши треньора Елена Станкова водеха с 44:39.

Третата част започна по- добре за тимът на Петко Маринов. И двата отбора повеждаха в резултата, но с няколко добри отигравания на Ашли Гейл от “Нефтохимик 2010″, бургазлийки взеха частта с 53:58.

Последната четвърт бе изключително напрегната. Първо разликата бе намалена до 1 точка за гостите при 59:60, при което с тройка на Жени Димитрова хасковлийки поведоха. “Нефтохимик 2010″ отново поведе, но с кошове на капитанката на хасковлийки Амра Мехмедич и латвийката Анита Тейлане, домакините отново излязоха напред. В последните минути интригата се завърза и при 71:69 за гостите, Анита Тейлане вкара нови 2 точки 17 секунди преди последния съдийски сигнал и редовното време завърши при 71:71.

По този начин за пръв път имаше продължение в мач на “Хасково 2012″.

В допълнителните 5 минути интригата не изчезна и с отлична игра на Зорница Найденова и съотборничките й хасковлийки поведоха с 82:80. При този резултат Зори получи правото на 2 наказателни удара секунди преди края на мача, което означаваше, че ако ги реализира гостите няма да имат време да обърнат мача. Така и стана. Зорница вкара и двата удара и “Хасково 2012″ постигна още една историческа победа, този път над лидерите в първенството, след домакинската победа и над действащите шампиони “Дунав 8806″, в предното си домакинство.

И този път публиката на “Хасково” не остави любимките си без подкрепа и скандираше името на своя отбор през всичките 45 минути, а след последния съдийски сигнал феновете слезнаха да поздравят момичетата и да се снимат с тях.

“Победихме и лидерите. Играхме страхотно, важното е и че напълнихме залата и вкарахме толкова много деца да гледат на живо мача и да обичат баскетбола”, коментира развалнуван след края на срещата изпълнителния директор Станислав Станков. Той отправи апел към хасковлии да подкрепят своя отбор и в четвъртък, когато в зала “Дружба” е първия от двата четвъртфинала за Купа България, срещу “Монтана 2003″.

За отборът на Елена Станкова най- резултатни бяха Зорница Найденова и Анита Тейлане с по 27 точки, следвани от Алма Ковачевич с 12. За гостите най- много точки отбелязаха Ашли Гейл с 31 и Олга Дубровина с 16 точки.

 Хасково Новини

Амра Мехмедич в акция

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Баскетболният специалист Петко Маринов, заедно с ръководството на отбора си гледаше угрижено мача

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хасковлийки в атака

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване