02/09/13 16:52
(http://www.klassa.bg/)

Нови министри на петрола, финансите и земеделието в Сирия

Президентът на Сирия Башар Асад обнови състава на кабинета, назначвайки нови министри на петрола, финансите и селското стопанство, пише BBC. По-рано през деня агенция САНА съобщи, че промени има и в минстерството на минералните ресурси и благоустройството.

Политическите реконструкции в правителството идват на фона на въздушни удари в покрайнините на столицата Дамаск и възобновяване на бойните действия. Възникнали са сблъсъци и между восйки, лоялни към режима на Асад и бунтовници.

Продължаващата вече почти две години ожесточена гражданска война в Сирия води до сериозни икономически последици. Страната изпитва недостиг на горива, хляб и електричество.

По-рано днес BBC съобщи, че страната се изправя и пред катастрофален недостиг на лекарства и медицински продукти. Над 70% от фабриките, произвеждащи лекарства и превързочни материали са преустановили дейност заради войната, а близо 27 болници вече не работят.




















САНА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване