02/10/13 19:10
(http://www.klassa.bg/)

Боби Михайлов: Печеля като Тодор Живков

Президентът на БФС Борислав Михайлов се изкара Тодор Живков. Бившият вратар намери приликата в мнозинството, с което е избиран за президент на Футболния съюз.

 

"Печеля аз с 98,4% като Тодор Живков и пускат жалба в съда за легитимност. Винаги има хора, които само това правят", заяви Михайлов. "Мен ме сменят от първия ден, в който станах президент. В петък станах президент в първия мандат, в неделя бях поканен от приятели и тогава ми се обади Митко Събев и ми каза, че са тръгнали да ме свалят. Винаги сме имали проблеми.

Искам да я видя опозицията. Седем години все има опозиция и никой не излиза. Нека да излязат, това е демокрацията. Има конгрес, хора кандидати и там делегатите преценяват. Хората избират, избират по-добрия. Аз не съм срещу никого. Аз работя всеки ден за българския футбол. Като дойде деня за шеф, хората ще преценят кого да изберат.

БФС е най-добрата спортна организация в България. 600 мача на седмица, лекари, масажисти, доктори, охрана. Много е тежко да се управлява. По веригата стават грешки. Мен ме дразни, че като е станала някаква грешка, сигурно е трябвало по-рано да правя реформи. Със сигурност не съм помагал на никой. Всички клубове са еднакво значими за мен. Отдаден съм на работата си. БФС е една фирма, без държавна помощ се оправяме. Поддържаме 11 национални отбора, печелим всички възможни проекти", коментира Михайлов пред "Зона спорт".

 

Президентът на БФС призна, че азиатски букмейкърски къщи залагат на български мачове, а оттам идва и черното тото. "Черното тото е огромен проблем. Има огромни финанси и печалби. Бяхме на среща с Интерпол в борбата с уредените мачове. Но в Азия не се залага с кредитна карта или по банков път и от там няма хващане. Ходят с куфарите с пари и могат спокойно да си залагат и на български мачове", коментира Михайлов.

 

Според него няма драма в контролата България - Естония (2:2), в която бяха свирени 4 дузпи. "Не я разследват. Всичко е наред. Представили сме всички документи на УЕФА. Просто у нас има "приятелски" медии, които се опитват да направят скандал", категоричен е бившият вратар.

 

А относно обтегнатите си отношения с Христо Стоичков Боби коментира: „Аз не съм се карал със Стоичков. Той има някакви претенции. Очевидно има някой, който е заинтересован от това да има скандал. Както виждаш, не му отговарям. Играли сме толкова много, семейни приятели сме. Рано или късно това нещо ще се промени".
















Vsekiden.com


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване