02/10/13 16:48
(http://www.klassa.bg/)

Външно опроверга новината, че иранският посланик е отзован

Израелският в.“Джерусалем пост“ разпространи новината, че Иран отзовава посланика си в София заради посочването на „Хизбула“ за замесена в атентата в Бургас. Слухът бе опроверган от говорителя на МВнР Весела Чернева, която уточни, че посланик Голамреза Багери си заминава, защото изтича мандатът му. Той ще отпътува от страната в четвъртък, а в петък ще пристигне неговият приемник.
Багери даде в петък прощална пресконференция по случай края на мандата си, на която заяви, че Иран няма нищо общо с терористичния акт в България и осъди насилието.
Израелското бюро на Нюзру уточнява, че новината за отзоваването на Багери е била съобщена от в."24 часа" и Sofia News Agency (novinite.com).
Нюзру-Израел цитира също българския външен министър Николай Младенов с изявление от събота,че София няма юридически права да обяви „Хизбула“ за терористична организация, както направиха Великобритания и Холандия. Въпросът ще се обсъжда на 18 февруари на среща на външните министри на ЕС. Министър Младенов даде да се разбере, че България ще заеме твърда позиция спрямо „Хизбула“, отбелязва Нюзру-Израел.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване