02/10/13 11:55
(http://www.klassa.bg/)

Над 500 души протестират в София срещу високите сметки за ток и парно

Над 500 души протестират пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма срещу високите сметки за електроенергия.
С национални флагове протестиращите освиркват и скандират „Мафия”, „Убийци” и „Оставка”. На протеста са се събрали хора на всякаква възраст, включително и деца. Протестиращите са издигнали плакати с надписи: „Всички българи да спрем лошия живот”, „Не не узаконения рекет”, „Крепостен роб на Топлофикация! До кога?”. Протестиращите настояват за национализация на електроразпределителните дружества в страната, премахване на всички посредници, разсекретяване на договори в сектор Енергетика. Сред исканията им са използване на произведената у нас електроенергия само за нуждите на вътрешния пазар.
Района около министерството е отцепен от полицейски служители. „До кога ще пълним чуждите джобове”, питат протестиращите. Те демонстративно изгориха сметки за електро и топло енергия. Недоволните граждани искат министърът на икономиката Делян Добрев да слезе при тях.
Предстои протестиращите да се отправят към сградата на Столична община, а след това и до Народното събрание. Такъв протест се провежда по същото време в още 14 града в страната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване