02/10/13 06:59
(http://www.klassa.bg/)

Светла Иванова кани на „ЛЮБОВ И КАФЕ“

В навечерието на Свети Валентин Светла Иванова ще представи новия си албум „Любов и кафе“. Датата е 12 февруари, часът е 18.30, а мястото на срещата е клуб „Студио 5“ (в сградата на НДК). На сцената певицата ще бъде подкрепена от авторите и гост-изпълнителите на всяка от 12-те композиции в диска. В концерт-промоцията ще участват – Момчил Колев, Орлин Павлов, Рене Ранев, Дамян Попов, Петър Бонев, DJ Rossko, Кирил Петров – перкусии и Магдалена Недекова - беквокали.
За разлика от дебютния „C’est la vie“, където певицата избира денс/хаус звученето, стилът на песните, подбрани сега, е мелодичен, китарен поп. По-голямата част от тях са лирични, а китарата присъства тенденциозно във всички тракове. Заглавието на проекта - „Любов и кафе“, е вдъхновено от ежедневието й. „То не е просто тема за албума ми, а символ на всеки мой ден, на всички хубави моменти от него.“ – споделя Светла.
Както в първия си албум и тук Светла представя съдържанието му по нестандартен начин, което обаче не е странно предвид опита й като писател:
„ЗНАЕШ ЛИ…“, че „УТРЕ“ може би идва „КРАЯТ НА СВЕТА“. А може би това са поредните „ИСТИНСКИ ЛЪЖИ“, измислени от хора, които се правят на „МАЛКИ БОГОВЕ“ и се опитват да вгорчат живота ни. Аз пък искам да споделя с теб тази музика с аромат на ЛЮБОВ И КАФЕ. Не знам „КОЙ СИ ТИ“, но само това, че държиш този албум, ни прави близки. „ДВАМАТА С ТЕБ“. Може би си  „КОРАБОКРУШЕНЕЦ“ попаднал случайно на моя музикален остров. Но който и да си, знам, че те има. „НЯКЪДЕ ТАМ“... Слушателю, желая ти още много споделени „ЛЮБОВ И КАФЕ“.
Светла работи около пет години по новия си албум. Пилотният сингъл „Някъде там“ с видеоклип към него излиза в края на 2007 година. Следват едноименната „Любов и кафе“ (2010) и ремиксът й, който също се сдоби с екранизация (2011). „Истински лъжи“ се появи през лятото на същата година, а първата песен по нейна музика - „Краят на света“ през 2012-та. В момента актуалният й сингъл е романтичната балада „Знаеш ли…“, а в началото на март пазарен факт ще стане и най-новият й съвместен проект с Дамян Попов - „Двамата с теб“. Дуетът ще прозвучи за първи пред публика на предстоящата премиера на албума.
Въпреки успеха на „Сладка отрова”Орлин Павлов) Светла не я включва  в албума, защото латино ритъмът не се вписва в стила и звученето на останалите песни. Затова пък певицата обещава в най-скоро време да издаде албум с дуети.
Авторите на  музиката в „Любов и кафе” са Момчил Колев, Жени Джамбазова, Рене Ранев, Дамян Попов, Николай Урумов, както и самата Светла. Кръгът на аранжорите обаче е стеснен с идеята парчетата да звучат като едно цяло. Върху тях Светла работи само с мениджърa на група Gravity Co. Георги Станев, а живите китари са на китариста на групата Иво Чалъков. Автори на текстовете са  Александър Петров и Ивайло Вълчев („Шоуто на Слави“).
Албумът включва и ремикси на: DJ Rossko и DJ Bor4e
Подкрепен е от  БГ Радио и ТВ Планета, а издател е фирмата Пайнер.


















Светослава Куюмджиева

PR Manager

BS Records




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване