02/12/13 08:07
(http://www.hsnovini.com/)

Дамян Мерджанов със сребро от републиканското

Дамян Мерджанов

Дамян Мерджанов от Спортен клуб Джудо Хасково завоюва сребърен медал на републиканското лично първенство за юноши и девойки старша възраст, провело се през почивните дни в София.

Подобно на миналата година и тази Дамян се пребори за сребърното отличие. В своята категория до 81 кг. хасковлията не остави шансове на съперниците си, но малшанс не му позволи да спечели златото.

“За мен състезанието мина добре. Победих в първите 4 срещи лесно съперниците си, с чисти победи, но в последната не успях да надвия противника си. Радостен съм, че започвам с медал годината, предстои ми участие при младежите на 23- ти този месец, там ще се постарая също за медал”, коментира сребърния медалист Дамян Мерджанов.

От останалите състезатели на местния клуб медали се очакваха и от Гавраил Димитров, който обаче загуби от джудист на “ЦСКА” и това не му позволи да се бори за бронзовия медал. Треньорското ръководство е разчитало и на Гюнер Гюнай, който обаче се е контузил нелепо точно преди състезанието.

На 23- ти хасковлии ще участват на републиканското за младежи в София, където участие ще запише и Дамян Мерджанов, стига да е възстановен от лека травма в рамото. Ден по- късно е надпреварата при юношите младша възраст, където ръководството очаква силно представяне и повече медали.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване