02/12/13 17:22
(http://www.hsnovini.com/)

“Жените в Космоса” провокират ученици в астроконкурс

Снимка: интернет

Астрономическата обсерватория при Младежки център – Хасково провокира с конкурс запалените млади астрономи. Надпреварата е за най-добър мултимедиен проект на тема „Жените в Космоса”. Астроконкурсът се организира по повод  Световния ден на космонавтиката – 12 април. Конкурсът е посветен на 50 години от полета на първата жена в Космоса – Валентина Терешкова.

В астроинициативата  могат да участват ученици от V до ХІІ клас, разделени в две възрастови групи, уточни ръководителят на Астрономическата обсерватория  Йоанна Кокотанекова. Те трябва да изпратят компютърна презентация – до 30 слайда или  мултимедийно филмче – до 10 мин., с които  да разкажат за жените космонавти, какви рекорди са извършили и за постиженията им.

Творбите ще бъдат оценени от  жури, а най-добрите  ще получат награди. Крайният срок за изпращане на презентациите е 8 април в Младежкия център. Награждаването ще бъде на 11 април от 14 часа.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване