02/12/13 13:26
(http://www.klassa.bg/)

Кучетата реагират като човека

Кучетата са способни да възприемат обстановката от човешка гледна точка, доказва научно изследване, цитирано от Би Би Си. Британски учени от университета в Портсмут са установили, че кучетата крадат храна четири пъти по-често, когато в стаята е тъмно и стопаните им не могат да ги видят.
Изследвани са били 84 домашни любимци с цел да се установи дали те могат да възприемат действителността, както хората. Психологът Джулиан Камински е убеден, че кучетата гледат на света с очите на човека. Според него е малко вероятно четириногите да забравят при гасенето на светлината, че в стаята има човек. Просто те различават ситуацията, при която някой може да ги види или не. Експериментите са били направени с голям брой вариации, така, че да не се допусне лъжливо положение, например, да възникне в съзнанието на животното връзка между внезапната тъмнина и храната.
Резултатите са важни, за да се разбере по-детайлно поведението на кучетата-водачи и тези, които се използват в полицията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване