02/12/13 08:44
(http://www.klassa.bg/)

Магистралите са мокри на места

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са преобладаващо сухи, но на места има мокри и заснежени участъци, които се почистват и обработват, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура”.

Въпреки че през последните дни мъглите създаваха проблеми на шофьорите, то днес няма намалена видимост заради мъгли.

По-голяма част от магистралите е суха.

Златишкият, Върбишкият и Троянският проход са затворени за всички моторни превозни средства. В проходите "Вратник”, "Шипка” и "Петрохан” е забранено движението на моторни превозни средства над 10 тона, а по моста на река Казан дере (Айтоския проход) е забранено за МПС над 20 тона.

В "Превала” всички моторни превозни средства трябва задължително да са с вериги, а товарните да нямат ремаркета и полуремаркета.

По път ІІ-29 Добрич - Варна има временно въведени ограничения във връзка с ремонтната дейност на пътна връзка, която води към летищен комплекс Варна - СМР. Към момента движението се регулира от временна светофарна уредба.

При село Гинци за движение е затворено лявото платно в посока София-Монтана.

Възстановено е транзитното движение на товарни автомобили с обща маса над 10 тона на път II-82 Самоков-София, без часови ограничения.
















Агенция "Пътна инфраструктура”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване