02/12/13 15:42
(http://www.klassa.bg/)

Разширението на Летище-София ще струва близо 2 млн. лв.

 Разширението на летището се прави по всички изисквания за Шенген, каза транспортният министър Ивайло Московски на първата копка проекта на Терминал 2 на столичната аерогара, предаде  Агенция “Фокус”. Стойността на проекта е близо 2 млн. лева (1 947 557 без ДДС). Избраният чрез обществена поръчка строител е АТ „Инженеринг 2000”. 

Реконструкцията и разширението на галерията на Терминал 2 на летище София се извършват заради непрекъснато нарастващия брой пътници и необходимостта от по-качествено и бързо обслужване.

Зад правителствения перон на Терминал 2 се планира създаването на перон за бизнес авиация, съобщи от своя страна изпълнителният директор на Летище София Веселин Пейков. „Надявам се, до няколко седмици да се приключи изборът на фирмата, която ще изпълнява проектите”, каза той.Пейков посочи, че това ще носи приходи на летището.
Според разчетите, нов бизнес терминал няма да се оправдае и няма да се изплати поне за 15 години, затова ще се използва VIP-частта на сегашния Tерминал 2.
В удължената част на галерията на Терминал 2 на Летище София е планиран нов ръкав за пета стоянка. „Искаме да направим нови ръкави и да сложим докинг система, по която самолетът да се води, за да може да паркира самостоятелно на стоянка”, каза Пейков.
Пейков посочи, че не могат да бъдат изграждани нови разширения на Терминал 2 заради кулата и изграждането на метрото. По думите на Пейков проектът за метрото е много красив.
Той посочи, че очаква пазарният дял на Летище София в наземното обслужване ще стигне 65% - 68% заради един от големите авиционни превозвачи, който операторът е успял да спечели. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване