02/13/13 16:26
(http://www.hsnovini.com/)

Автомобилите без право на технически преглед при неплатен данък

Димо Маринов, директор Дирекция “Общински приходи” – Хасково

На технически преглед да минават моторните превозни средства, само ако собственикът им е платил  годишния им данък. Предложението предстои да бъде внесено за разглеждане на предстоящото заседание на местния Общински съвет, което е насрочено за 1 март.

Предложението е на дирекция „Общински проходи” – Хасково. То е провокирано от големия брой длъжници, които с години не са плащали данък МПС, а ползват автомобилите си. Новата практика ще се въвежда и заради клауза в Закона за местните данъци и такси. “Чл. 60 ал. 6 от Закона ултимативно изисква извършването на техническия преглед да стане след представянето на документ за платен данък за моторни превозни средства”, уточни Димо Маринов, директор Дирекция “Общински приходи”.

По списък 60 автомобила са с просрочени задължения. Голяма част от тях са маркови возила. Има и товарни автомобили, които според справката са в движение. “Във всички случаи тези коли се проверяват. Представят документ за извършен технически преглед пред органите на реда, а не са си платили данъците. По всичко личи, че пунктовете не са изискали от собствениците на автомобили документ за платен налог”, заяви Маринов.

С влизане в сила на решението на общинските съветници, за да преминат годишен технически преглед собствениците на автомобили трябва да представят в пунктовете, удостоверение.  Документът ще се получава, след заплащане на налога на касите на местната данъчна администрация. Пунктовете пък ще бъдат санкционирани, ако извършват технически прегледи без представено удостоверение. От дирекцията уточниха, че формулярът е безплатен.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване