02/13/13 13:50
(http://www.klassa.bg/)

Германия иска лимит при отпускане на помощ за банките от еврозоната

 Спасителният фонд на еврозоната трябва да има лимит при отпускане на средствата за рекапитализиране на банките до 80 млрд. евро, когато евентуално има подобно финансиране. Това коментира германският министър на финансите Волфганг Шойбле след срещата на финансовите министри в Брюксел.

 

 Амбицията му за ограничения в използването на средствата от Европейския механизъм за стабилност ще създаде пречки за страните, които все още се надяват на директна помощ от фонда за банките си, какъвто е случаят с Ирландия, коментира „Ройтерс“. Според Шойбле помощта за банките от фонда, когато това бъде позволено, трябва да е до 80 млрд. евро.

 

 

 В средата на миналата година лидерите на страните от еврозоната решиха да позволят от европейския стабилизационен механизъм да се рекапитализират директно банките, за да се избегне натрупването на дълг от отделните държави при спасяването на банките им. Някои държави, сред които и Германия, обаче изразиха резерви за използването на фонда с подобна цел. Причината е начинът, по който могат да им се отразят лошите заеми на банките.

 

 

 Сега Шойбле коментира, че целта на решението за директна помощ за банките от спасителния фонд е била по-скоро да се върне доверието в еврозоната, отколкото реално да се стигне до подобна помощ.

 


 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване