02/13/13 05:35
(http://www.klassa.bg/)

Египет въвежда сух режим

Първият заместник-директор на Управлението на общините в новите селища в Египет (NUCA) Набил Аббас издаде постановление за прекратяване издаването на лицензи за продажба на алкохол в новите градове и районите на Кайро. На съществуващите сега магазини се предлага след изтичане на лицензите им да се ориентират към предлагане на други стоки, пише вестник "Российская газета".
Новите райони на Кайро - Шурук, Убур, Нов Кайро, Шейх Зейд, "6-ти октомври" – винаги с се ползвали със съмнителната репутация на „развъдници” на свобода. В такива райони – отдалечени, евтини и слабо населени – млада двойка без брак лесно може да наеме жилище, а кога вечер се прибира жената да не бъде контролирани от съседи или роднини.
В съобщението си до медиите Аббас посочва, че Управлението има право да прекратява всяка дейност, която пречи на местните жители. той сравнява магазините за алкохол с шумен производствен цех.
Между другото, за обикновените жители не остава скрито истинското намерение на властите. „Тихомълком ни водят към сух закон. На тях не им достига мъжество директно да забранят алкохола. Но нищо, все пак все още можем да си варим „домашно” у дома”, коментира местен жител.






















"Российская газета"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване