02/13/13 08:00
(http://www.klassa.bg/)

Единият от съучастниците и загиналият терорист при атентата в Бургас са роднини

Заподозреният канадски гражданин за организирането на взривяването на автобус с израелски туристи в България е роднина на неидентифицирания терорист, загинали докато поставял бомбата, съобщава вестник “Нешънъл пост”. ДНК тест е потвърдил, че терористичната атака миналото лято на летище Сарафово е била семейно дело, но властите не са определили дали носилият бомбата, който е загинал, същи е канадски гражданин.
Точната роднинска връзка между загинали при експлозията терорист и неговият канадски съучастник остава неизвестна. Канадецът е имал поне един брат, който също е гражданин на Канада, но няма индикации той да е замесен.
Мат Левит, водещ американски експерт по „Хизбулла” във вашингтонския Институт за близкоизточна политика, коментира, че семейните връзки са често срещани в редиците на подкрепяната от Иран ливанска терористична организация.
Канадецът, посочен от българските власти като заподозрян съучастник в атентата, не е публично назован. Той е емигрирал от Ливан и е живял във Ванкувър до 12-годишна възраст, след което се е върнал в Ливан. Той има ливанско и канадско гражданство.


















“Нешънъл пост”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване