02/13/13 16:49
(http://www.klassa.bg/)

Трета партия напусна управляващата коалиция в Словения

Политическата криза в Словения се задълбочи, след като трета поред партия напусна управляващата коалиция. Това може да предизвика предсрочни избори за втори път в рамките на две години, предаде АФП.
Радован Зержав, лидер на дясноцентристката Народна партия обяви, че тя няма да участва в образуването на нова коалиция, а ще бъде конструктивна опозиция. Той подчерта, че най-добрият изход от кризата са предсрочните избори. Преди Народната партия, управляващата коалиция напуснаха Партията на пенсионерите и Гражданската листа, с което правителството загуби парламентарното си мнозинство.
Името на премиера се появи в доклад на комисията за антикорупция, като той не можа да обясни произхода на част от приходите си. Янша обаче отказа да подаде оставка и
предпочете да остане начело на правителство на малцинството, което има подкрепата само на 30 депутати от общо 90 парламента. Партиите от опозицията започнаха преговори за нов премиер, но не се очаква те да са успешни, след като Народната партия отказва да подкрепи една лявоцентристка коалиция, а социалдемократите предпочитат нови избори.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване