02/14/13 09:14
(http://www.klassa.bg/)

Генерал Джон Алън може да откаже поста на върховен командващ на силите на НАТО в Европа

Пентагонът съобщи, че бившият главнокомандващ силите на НАТО в Афганистан генерал Джон Алън, ще получи време за почивка преди да получи новото си назначаване на фона на съобщения, че е решил да отхвърли предложението да стане следващият върховен командващ на силите на НАТО в Европа, предаде АФП.
Министърът на отбраната на САЩ Леон Панета не потвърди дали Алън иска да се откаже от кандидатура за ръководната позиция в НАТО, но посочи, че го е посъветвал да си вземе почивка, след като приключи тежката си работа в Кабул.
„Имах възможността да се срещна с него вчера”, каза Панета пресконференция, която изглежда е последната за него като шеф на Пентагона.
„Моята препоръка към него беше – вземи си почивка, бъди със семейството си, помисли за това, какво трябва да направиш. Смятам, че страната винаги ще намери начин да се възползва от великолепната ви служба, и сега трябва да вземеш решение какво искате да правиш в бъдеще”, посочи той.
Изданието „Форин полиси” съобщи, че Алън вероятно ще откаже да бъде издигната неговата кандидатура за поста на върховен командващ на силите на НАТО в Европа.



















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване