02/14/13 15:37
(http://www.klassa.bg/)

Кметът на Несебър остава на поста до 22 февруари

Кметът на Несебър Николай Димитров ще продължи да ръководи общината до 22 февруари. Бургаската окръжна прокуратура внесе искане за отстраняването му от длъжност на кмета на Несебър Николай Димитров. Поводът е скандалът със застрояването на дюните в Несебър. Прокуратурата повдигна преди дни обвинения за престъпления по служба на кмета Николай Димитров и на главния архитект Валентин Димов. Въпреки обвиненията, те продължаваха да изпълняват задълженията си.
Николай Димитров обаче ще продължи да ръководи общината до 22 февруари. Причината е, че съдебният състав на Бургаския окръжен съд отложи делото за тази дата. Магистратите се съобразиха с искането на защитата на кмета и на главния архитект Валентин Димов пред съдебния състав да бъдат представени всички събрани доказателства по време на следствието за времето от 11 до 14 февруари включително. Поради необходимото технологично време на прокуратурата да окомплектова документите, делото бе отложено за края на следващата седмица. В Бургас от следващата седмица отива и група от прокурори от Върховна административна прокуратура, които заедно с прокурорите, които вече работят там, ще разследват така наречените несебърски дюни. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Тази група прокурори ще отидат, за да помогнат по отношение на чисто специфичната материя, която е свързана със строителство, устройствени планове, строителни режими и т.н., тоест може да се очаква развитие. Искането е на окръжния прокурор на Бургас. Прокуратурата няма намерение да спре до сградата на общината”, обясни Цацаров.

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване