02/14/13 17:08
(http://www.klassa.bg/)

МЕНИДЖМЪНТЪТ В СЛЕДВАЩОТО ОБЩЕСТВО

В тази книга са събрани заедно най-прозорливите и далновидни, устремени с поглед към идващото общество статии и интервюта на Питър Дракър . Авторът доразвива оценките и вижданията си при новите реалности в света. Особената промяна на схващанията за мениджмънта като институция, засягаща не само отделни организации и фирми, но и цялото общество произлиза от терористичния акт в Америка на 11 септември 2001 г. Точно тогава Дракър работи върху книгата си и цялостната промяна на световната политика, свързана с този терористичен акт,  прави трудът му още по-смислен и полезен  за мениджърите от новия век. Съвременният свят е свят на безредие, особено в Средния Изток, а в такива времена на вълнения и бързи промени мениджърите са изправени пред непредсказуеми предизвикателства.
“Във времена на голяма несигурност и непредсказуеми събития да се разчита на политика, основана върху неизменни и основни тенденции  не означава автоматичен успех. Но да не се работи по този начин пък означава сигурен провал. Ето такава е диалектиката на новия век –  отново единство и борба на противоположности”, разсъждава авторът.

Мениджмънтът в следващото общество е труд, който се насочва зад информационната революция, защото, според Дракър, компютърната грамотност не означава информационна грамотност. Новият век е време на хора насочени към нововъведения и иновации, а не просто на работници и служители.
Оглупява ли обществото като цяло, придвижваме ли се зад “капитализма”? Върху тези и още много други въпроси разсъждава  всепризнатият  мислител Дракър.

          “Неговата широта на обзора, неговият интернационализъм и трезв реализъм се комбинират и той прави анализ на сегашното, предсказвайки овладяването на бъдещето...” пише авторитетното лондонско списание “Икономист”.


Изд. “Класика и Стил”, стр. 250, цена 18.00 лв.
www.klasikastil.com
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване