02/14/13 15:18
(http://www.klassa.bg/)

Новият шеф на ДКЕВР призна за незаконна продажба на цигари

Моя грешка е и съм готова да си понеса санкциите за незаконната продажба на цигари в онлайн магазин, на който аз бях собственик”. Това заяви ден след встъпването си в длъжност председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДЕКВР) Юлиана Иванова. Тя обясни, че преди 2 г., след като е престанала да се занимава с енергетика, е решила да разработи сайт за продажба на хранителни стоки във виртуалното пространство. „Явно обаче не сме спазили всички закони”, отбеляза Иванова. Оказа се, че тя била в неведение, че извършва нерегламентирана дейност. Информирала се от медиите. След като е разбрала, тази услуга е спряна. „Аз се извинявам на премиера Борисов за това, което се случи”, подчерта Юлиана Иванова. Тя обясни, че вече не е управител на фирмата, като нейното място е заел синът й. „Това е грешка на моите юристи, които са се занимавали с това. Грешка имам и аз обаче и ще си поема санкциите”, добави Иванова.
На въпрос дали е готова да подаде оставка като председател на държавния регулатор заради този скандал, Юлиана Иванова посочи: „Ако трябва да се стигне дотам, включително и оставка съм готова да подам”. Фирмата на новоизбрания председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова ще бъде глобена заради извършваната незаконна онлайн търговия с цигари, която е забранена от средата на миналата година. Това заяви пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. "Грешка на юристите, които работят в компанията, но отговорност носи собственикът - изпълнителният директор на компанията, по закон има глоби и санкции и те трябва да бъдат наложени", посочи Добрев. Той каза още, че Юлиана Иванова не е била собственик на фирмата към момента на избиранет

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване