02/14/13 16:09
(http://www.klassa.bg/)

Оскар Писториус застреля приятелката си на Деня на влюбените

Южноафиканският участник в Олимпийските и Параолимпийски игри Оскар Писториус бе арестуван и обвинен в убийството на своята приятелка, фотомодела Рийва Стийнкамп, предаде Би Би Си. Новината потресе ЮАР, където 26-годишният Писториус е смятан за национален герой.
Той е заявил пред полицията, че прибирайки се вкъщи е взел момичето за крадец и е открил огън. Полицията обаче му повдигна обвинение в убийство и по-късно в четвъртък той ще се изправи пред съда, предаде АНСА. Стийнкамп е била ранена в ръката и главата и е загинала на място.
Трагедията се е разиграла рано сутринта в четвъртък в престижния жилищен комплекс Силвърлейк в Претория. Местни медии предполагат, че Рийва е искала да изненада Оскар за Деня на Свети Валентин.
Престъпността в Южна Африка е една от най-високите в света и много хора държат в дома си заредено оръжие, за да са готови при нападение, отбелязва Би Би Си.
По ирония на съдбата във вторник, след серия от стачки и протести, в парламента бе внесен законопроект, разширяващ пълномощията на полицията да задържа лица, които се появяват на публични места въоръжени.
Оскар Писториус се ражда без двете бедрени кости и благодарение на съвременни карбонови протези може не само да ходи, но и се надбягваше с водещи световни спортисти. Той има много медали от параолимпийски игри.
През 2008 г. печели дело срещу Международната асоциация на лекоатлетическите федерации и получава правото да се състезава с физически здрави спринтьори.
Спазвайки законите на страната, първоначално полицията не съобщи името му, но по-късно арестът му бе обявен от баща му, който каза, че е в шок.
Местната полиция е била в течение на предишни случаи на „битови инциденти“ в къщата на Оскар Писториус, отбелязва британският в.“Телеграф“, без да уточнява подробности.
Съседи на атлета твърдят, че са чули същата сутрин викове и крясъци от дома му, съобщава южноафриканският сайт City Press. В дома на Писториус е намерен 9-милиметров пистолет.
30-годишната Стийнкамп бе в класацията на 100-те най-секси жени в света, припомня АНСА.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване