02/14/13 14:13
(http://www.klassa.bg/)

Сливането на American Airlines и US Airways ще създаде най-големия авиопревозвач в света

  

След три неуспешни опита американските авиокомпании American Airlines и US Airways се споразумяха за сливане, съобщи Bloomberg. Със сливането ще бъде създадена най-голямата авиокомпания в света, като се очаква пазарната й капитализация да бъде нат 10 млрд. долара.

В кореспонденция на Би Би Си се посочва, че се очаква официалното съобщение за сделката да бъде направено по-късно днес, 14 февруари.Предполага се, че новата компания ще носи името American Airlines.

Централата ще бъде в сегашната фирмена централа на American Airlines в Далас, Тексас. Начело на зараждащия се авиогигант ще бъде главният изпълнителен директор на American Airlines Дъг Паркър. Компанията ще разполага с повече от 1500 машини и 6400 полета дневно, общо 140 млн. пътници годишно, както и 94 000 служители.  

Очакваното сливане се случва след като на три пъти бяха отхвърляни офертите на US Airways за закупуване на фалиралата American Airlines. За целта се очаква собствениците на America Airlines – AMR Corp. да получат около 11 млрд. долара

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване