02/15/13 14:28
(http://www.hsnovini.com/)

Вещо лице и справка от метеорологичната обсерватория отложиха дело за убийство

Обвиняемият Станимир

По време на днешното заседания обвиняемия вече бе с резервен защитник адвокат Веселина Динева. Това се наложи, след като на предходното заседание Станимир Колев се отказа от служебния си адвокат Веско Георгиев. За днес бяха призовани като свидетели 12 души и дузина вещи лица, част от които отсъстваха по служебни ангажименти.

Своята версия даде и самият Станимир Колев. Той разказа, как на 22.02.2012 е тръгнал пеша от Димитровград към село Ябълково, за да посети своите баба и дядо. Тогава по пътя го спрял полицейски патрул за проверка и го закарал с колата до селото. След около 2 часа той се прибрал с влака и си останал у дома, където на следващия ден полицаите отишли, за да го задържат и разпитат. По отношение на веществените доказателства обвиняемия заяви, че никога не си е купувал латексови ръкавици, а ножът взет от дома му бил негов, но в деня на престъплението не го е носил. На другия ден бил взет от разследващите от дома му.

Пред съда бе разпитан и съдебния лекар д-р Христо Еленски, чиято експертиза бе приета. Според тройната комплексна съдебно психиатрична и съдебно психологична експертиза на други вещи лица в момента на извършване на престъплението Станимир е бил психически здрав. Изготвилите документацията заявиха, че от изследванията е станало ясно, че тогава подсъдимия е бил личностно незрял и изключително инертен. При него са били установени и много високи стойности по скалата на използване на физическо насилие.

Припомняме, че в края на февруари миналата година трупът на Георги Минков бе открит с прерязано гърло край въжената линия между местността Дурхана и село Крум от служител на помпена станция, който днес също бе разпитан. Впоследствие Станимир бе арестуван и срещу него бе повдигнато обвинение, че умишлено е умъртвил с особена жестокост възрастния мъж.

След като се оттегли на съвещание петчленния съдебен състав, начело със Стратимир Димитров реши да отложи делото, с мотив, че трябва да бъде разпитано вещото лице Грегана Стефанова, изготвила ДНК експертиза на кръвта по ножа, тениската на подсъдимия и още няколко предмета. Нужна е и справка от метеорологичната обсерватория за температурите в димитровградско от 22- ри деня на убийството, до 27- ми февруари, деня в който трупът е бил открит, за да има по- ясна представа, дали точно в този ден е извършено престъплението. С оглед на това делото бе отложено за 15- ти март.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване