02/15/13 14:23
(http://www.hsnovini.com/)

“Монтана 2003″ победи “Хасково 2012″ в първия четвъртфинал

„Хасково 2012” загуби от „Монтана” в първия четвъртфинал от турнира за купа България, игран вчера в хасковската зала Дружба”. Гостите завоюваха победата с 74:57.

Отборът на Монтана си осигури солидна преднина за реванша, след победата си вчера над „Хасково”. Все пак  отборът воден от Елена Станкова има шанс да продължи ако покаже по- добра игра във втория четвъртфинал, тъй като за продължаване на полуфиналите е важен общия брой точки от двете срещи. Това означава, че хасковлийки трябва да победят като гости с повече от 17 точки разлика.

Двубоят в зала дружба започна със 6 точки за домакините, но в края на първата част гостите излязоха напред и поддържаха преднина дълго време. По време на третата четвърт гостите водеха на моменти с 10 точки, но серия от последователни кошове за хасковлийки и отбелязани 7 безответни точки намали разликата и върна домакините в мача. Последната част започна добре за “Монтана 2003″ и с 10 последователни точки те поведоха сериозно в резултата. Разликата бе запазена до края на двубоя и така гостуващия отбор постигна победа над “Хасково 2012″със 74 : 57 точки. С този резултат “Монтана” е на крачка от полуфиналите, които баскетболната федерация определи да се играят в Русе.

За домакините дебют направи Наталия Топалова, която дълго време лекуваше контузия. С 16 точки и 6 борби приключи Зорница Найденова. Амра Мехмедич добави 12 точки, а Анита Тейлане имаше 10 точки и 9 борби. Все пак хасковлии ще имат шанс да се класират напред с убедителна победа на реванша, който е на 18- ти февруари в Монтана.

Хасково Новини

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване