02/15/13 05:50
(http://www.klassa.bg/)

Нови „играчи” на виртуалния пазар за софтуер

City University of Sheffield – Солун

Ученици от ЧПГ Банкер, са на учебна практика в City University of Sheffield – Солун, по проект  № 2012-1-BG1-LEO01-06803   „Развитие на маркетингови управленски умения за ефективно продуктово/пазарно позициониране”  по   програма „Леонардо да Винчи” – дейност „Мобилност” .

Предлагаме Ви най-интересните материали от тяхната учечебна практика, в следващите няколко публикации. 



На 28 януари 2013г. група от ученици от ЧПГ „Банкер” пристигна в Солун за практическо обучение по проект № 2012-1-BG1-LEO01-06803 “Развитие на маркетингови управленски умения за ефективно продуктово/пазарно позициониране” по програма “Леонардо да Винчи”. Приемаща организация на практиката е City University – International Faculty of the University of Sheffield.
В съдържателен план акцентът пада върху надграждане на специализираните маркетингови и мениджърски умения и формирането на специфични компетенции в областта на маркетинга, в т.ч. и компетенциите за продуктово/пазарно позициониране. В методически аспект тренингите и симулативните сесии, казусите и развитието на стратегии се използват за усъвършенстване на маркетинговите и управленските умения на позвателите.
Програмата на тренинга е обособена в 3 модула – теоретичен, практически и в реална работна среда. Основен водещ на практиката на ползвателите е проф. Кристос Лиасидес – Академичен директор на магистърските програми и главен лектор по Управление на маркетинга. Още в първия ден на занимания г-н Лиасидес се обърна към учениците: „Вие си мислите, че сте съученици и приятели, но много грешите – това не е така. През следващите 3 седмици вие сте врагове и се „мразите”, защото сте конкуренти във виртуален пазар и воювате помежду си за потребители, пазарен дал, печалби и т.н. Единственият ви шанс за успех е неуспеха на другите на пазара!”
Учениците вече са 4 отбора (компании), които навлязоха като конкуренти във виртуален пазар за софтуер. В период 0 те стартират с равни пазарен дял, бюджет, служители, информация за пазара и т.н. Във всяка следваща от 7-те виртуални години, през които фирмите ще работят, техните действия ще променят пазарната среда. Техните маркетингови и управленски решения ще водят до промени в пазарните им позиции, човешки ресурси, краткосрочни и дългосрочни стратегии.
В понеделник, 4 февруари, ще разберем
 какви имена са дали на своите фирми отборите;
 кои ще са целевите групи, към които са се насочили;
 какви ще са пазарните им позиции след първата им „година” в бранша.
Очаквайте новини от нас! 




























Автор: ПЧГ“ Банкер“


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване