02/15/13 13:08
(http://www.hsnovini.com/)

Областният инфо център започна срещи с дванайсетокласници

Снимка: архив

Информационни срещи с млади хора от областта под наслов „Европа за нас” започнаха от ОИЦ- Хасково. На дванайсетокласниците от общините в региона се разясняват възможностите за включване в различни програми и инициативи.

Идеята за тези срещи е, че в момента повечето отворени схеми по програми са подходящи за млади хора, обясниха от информационния център

Някои от схемите са насочени именно към създаване на работни места за млади хора, от друга страна тези, които ще бъдат студенти получават на срещите информация за различните институции и организации в Европейския съюз.

Най-често задаваните въпроси от младежите в училищата в региона били къде могат да кандидатстват с бизнес идеите си и  какви са възможностите да учат в чужбина.

От областния информационен център отчетоха днес и подадените заявления  за саниране на сгради по проекта „Енергийно обновяване на българските домове”, който центъра презентира в поредица от срещи. За Хасково заявленията са девет, от които са одобрени шест. В момента индикативните проекти са внесени за одобрение и в МРРБ, след което предстои подписване на договорите.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване