02/15/13 11:05
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: На 7 март ще стане ясно за Шенген

Истинските имена на участниците в атентата в Сарафово са ясни и са в системата на "Еврорпол", която служба много помага при разледването на българските служби. В момента се проверява дали са посещавали Това каза пред TV7 министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов тази сутрин.

Единият е пристигнал с влак от Варшава, а другият - със самолет.

По думите му двама от атентаторите са студенти от Ливан. Единият учи за инженер.

По време на разследването се е обменяла информация с партньорските служби, като са били засилени контактите с Канада и Австралия, уточни Цветанов. По думите му рзследването е българско и самият Цветанов много се гордее с него.

Това не трябва да се възприема като акт толкова срещу България, колкото срещу ЕС, каза вицепремиерът.

Цветанов каза, че на 7 март ще бъде ясно дали скоро ще бъде решен въпросът за членството на България в "Шенген" .

Вътрешният министър поиска съдействие от БСП, за да да помогне за присъединяването в Шенген на Румъния, където действа социалистическо правителство .

По отношение на представящите се за представители на "Хамас" граждани, които са на посещение в България, Цветанов каза, че те ще напуснат страната ни малко по-рано от предвиденото.

На горещия стол пред Николай Бареков Цветан Цветанов коментира и делото "Буда" . Той обяви изнасянето на въпросната папка за компромат и подчерта, че трима вътрешни министри от предишните правителства в периода 2001-2009, включително Румен Петков, са знаели за папката и дори не е невъзможно да са манипулирали част от документацията в нея.

Относно нарастващото напрежение покрай протестите на гражданите в страната срещу завишените сметки за ток, Цветанов коментира, че недоволството е напълно обосновано.

Министърът гарантира, че полицията няма да тушира със сила гнева на протестиращите.













TV7

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване