02/17/13 12:22
(http://www.klassa.bg/)

Авиокомпания easyJet извърши първия полет по линията София - Лондон Станстед

В събота, 16 февруари 2013 г., третата по големина европейска авиокомпания easyJet извърши първия си полет по новата линия София - Лондон Станстед. Самолетът на авиокомпанията Еърбъс А320 излетя със 165 пътници на борда от летище София в 12.40 часа за британската столица.
Лондон Станстед става третата дестинация на easyJet от България, след Лондон Гетуик и Манчестър. easyJet ще лети два пъти седмично по новия маршрут, с дни на полетите във вторник и събота. Авиокомпанията ще открие и своята четвърта дестинация в края на март месец, когато започва полети от летище София до Берлин Шьонефелд.
Петер Фьоц, маркетинг директор на easyJet за Австрия, Швейцария и Източна Европа заяви: „Радостни сме да открием нашия нов маршрут от София до Лондон Станстед. За нас да летим от София до две лондонски летища означава, че връзката между България и Великобритания се засилва в контекста на пътуванията за почивки и бизнес пътуванията. Това рефлектира върху перспективите и очакванията ни да продължим да постигаме добри резултати по тези две направления. Конкретно за новата отсечка между София и Станстед, очакваме висок ръст в първите месеци на опериране и да превозим около 30 хиляди пътници през първата година“.

Полетно разписание по линията София-Лондон Станстед:
Направление Полетен номер Ден Заминава Пристига
Лондон Станстед - София 3159 Вторник 07:15 12:20
София - Лондон Станстед 3160 Вторник 12:55 14:10
Лондон Станстед - София 3159 Събота 07:00 12:05
София - Лондон Станстед 3160 Събота 12:40 13:55

Билетите за новата линия са валидни за продажба в зимното и лятно разписание на авиокомпанията, директно на www.easyJet.com. Цените започват от 66,99 евро за еднопосочен билет с включени всички такси.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване