02/17/13 16:53
(http://www.klassa.bg/)

Станишев отбелязва 20-годишнината на ПЕС с внушителна церемония в Брюксел

Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев подготвя изключително стилна церемония, която да отбележи 20-годишнината от създаването на Партията на Европейските социалисти, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Днес Станишев замивана за Брюксел, за да уточни последните детайли около събитието, на което ще присъстват повече от 600 гости от цяла Европа. Премиери, еврокомисари и лидери на партии са само част от знаковите личности от европейската левица, които ще присъстват на церемонията. Тя ще започне в 20.00 часа в сградата на Albert hall на 18 февруари.
Ще присъстват председателят на ЕП Мартин Шулц, председателят на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода, еврокомисарите Лазло Андор, Мария Даманаки и Хоакин Алмуния, премиерите Елио ди Рупо (Белгия) и Еймън Гилмър (Ирландия), вицепремиерът на Люксембург Жан Аселборн, министърът на външните работи на Холандия Франс Тимерманс, лидерът на френските социалисти Харлем Дезир, председателят на най-голямата опозиционна партия в Португалия Антонио Хосе Сегуро, лидерите на левицата в Унгария - Атила Мещерхази, Чехия - Бохуслав Соботка.
За да изтъкне значението на годишнината, Станишев й отдели специално място и в заключителната си реч пред Конгреса на БСП вчера. Пред делегатите лидерът на социалистите обяви, че предстои да отправи важно послание по време на церемонията в Брюксел. "Ще им предам, че в България има силна европейска социалистическа партия, че нашата партия добре разбира отговорностите, които има пред българските граждани и пред Европа и че имаме амбицията да се влеем в общия европейски поток за промяна", каза Станишев.
В рамките на посещението си в Брюксел Сергей Станишев ще участва и в заседанието на Президиума на ПЕС. Един от основните въпроси, който ще се обсъжда, е актуалната политическа обстановка в Европа. Интересен факт е, че в разговора ще се включи и кандидатът на ГСДП за канцлер на Германия Пеер Щайнбрюк.


















пресцентър на БСП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване