02/18/13 05:26
(http://www.klassa.bg/)

Агенция в САЩ намира дефекти в модели на БМВ

Германският автомобилен производител БМВ /BMW AG/ изтегля от САЩ и Канада около 570 хиляди автомобила заради възможно преждевременно износване на кабелите в двигателя, което няма фатални последствия за сигурността, но може да доведе до спиране на автомобила.

Съобщението е публикувано на сайта на Националната агенция на САЩ за безопасност на движението по пътищата /NHTSA/.
Става дума за най-популярния модел в Америка – трета серия на БМВ /BMW 3/, произведени в периода 2007 – 2012 година, първа серия БМВ /BMW 1/ произведени между 2008 и 2012 година и спортните модели БМВ Z4 /BMW Z4/, произведени от 2009 до 2011 година.
В сервизи от САЩ трябва да влязат 504 хиляди автомобила, а
в Канада - 65 хиляди. Според представители на компанията отстраняването на дефектите ще започне през март и ще бъде безплатно за собствениците на популярната марка.
По-рано, преди това съобщение, Агенцията за пътна безопасност на САЩ бе посочила и модела BMW X5 с предупреждение за възможно изтичане на масло във вакуумната помпа на спирачната система с възможно удължаване на спирачния път.
Заради този дефект в САЩ през сервизите ще преминат повече от 30 хиляди автомобила. Уточнява се, че става дума за всъдеходите произведени от 2007 до 2010 година с двигатели V8.
Германският концерн се съгласява с доводите на агенцията, но добавя, че няма никакви съобщения за нещастни случаи и аварии, свързани с тези дефекти.














ИТАР-ТАСС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване