02/18/13 07:46
(http://www.klassa.bg/)

Експлозии и хакерски атаки за независимостта на Косово

Две експлозии са разтърсили Косовска Митровица през изминалата нощ. Ръчна граната е взривена вчера вечерта в задния двор на къщата на Славолюб Машич, който не е от Митровица, но живее в босненската махала, а друга бомба е избухнала по-късно в северната част на града.
Експлозиите да причинили само материални щети.

В деня, в който Косово отбеляза 5 г. от своята независимост неизвестни са хвърлили и боя върху паметната плоча на Авни Харадинай в северната част на Косовска Митровица, предаде косовското издание KS Reporter.

Според информацията, малко преди полунощ двама маскирани пристигнали с черен Голф без регистрационни табели и хвърлили голямо количество боя върху плочата в босненската махала. Паметникът е единственият монумент в Северна Митровица, почитащ жертвите на сръбските военни престъпления.

Група косовски хакери, наричащи себе си Престъпна група Албания (ACG), пък са решили да отпразнуват 5-та годишнина от провъзгласяването на независимостта на страната като започнат кибератаки срещу уебсайтове в славянските държави. Според информацията 67 държавни и частни сръбски, руски и украински уебсайта са вече атакувани и операцията им продължава.
 

















KS Reporter

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване