02/18/13 16:39
(http://www.hsnovini.com/)

Лютви Местан: Бойко, иди си с мир

Тези думи председателят на ДПС употреби във връзка с исканата от Движението за права и свободи оставка на премиера и целия кабинет.

“Бойко, иди си с мир, По този начин се обръщам към министър- председателят- държавник, ако имаме за министър-председател държавник. Ясно е, че границата на търпението е прескочена, страната е в тежка политическа и социална криза. Предвид риска обаче от по- нататъшната  ескалация на напрежението ние като национално отговорна либерална партия, настояваме да се намери цивилизовано политическо решение на тежката политическа и социална криза. Настояваме кризата да се реши с ресурсите на демокрацията, което означава само едно, а именно съгласие за предсрочни избори”, това заяви днес в Хасково председателят на ПП “ДПС” Лютви Местан. Той поиска съдействие и от президента на републиката Росен Плевнелиев, който да насрочи политически консултации за постигане на съгласие за предсрочни парламентарни избори.

На пресконференция днес в областния град Местан заяви още, че целта на партията е силен резултат на предстоящите през лятото избори.

“Хасковската организация на ДПС ще реализира много силни резултати на предстоящите парламентарни избори. Местната организация ще даде силна продкрепа за постигане на целта на ДПС, която е възстановяване на демокрацията и сваляна на ГЕРБ от властта”, коментира още Лютви Местан.

Като грешка на управляващите бе посочена появата на нов притеснителен феномен, а именно увеличения брой на българските емигранти. За разлика от 2009- та година когато по 1 член от семейство е работил в чужбина, сега вече заминавали цели семейства.

Лютви Местан обобщи, че ГЕРБ и Борисов са изчерпали кредита на доверие си в хората. Именно в този тежък момент движението за права и свободи щяло да се появи като партия, която генерира стабилност. Според Лютви Местан персоналните промени в кабинета няма да спасят властта на Борисов и ГЕРБ. Трябвало да си отиде целия кабинет.

По повод варианта Цветан Цветанов да оглави  отново предизборния щаб на ГЕРБ, според Местан това трябва да се чете в две посоки. Или, че от партията се готвят да спечелят изборите полицейски, или по този начин министър председателят елегантно подготвял оттеглянето на Цветанов от кабинета.

Той допълни, че урокът от протестите в последните дни бил, че няма никакъв шанс за едно правителство, което е загубило кредита си на доверие. Единствения изход от ситуацията бил бързо съставяне на ново служебно правителство, което да се ползва с доверие от хората и което да организира незабавно провеждането на нови парламентарни избори.

Репортаж за визитата на Лютви Местан в Хасково гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване