02/19/13 09:50
(http://www.klassa.bg/)

Бенямин Нетаняху: Санкциите няма да спрат атомния проект на Иран

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху определи скорошното ядрено изпитание, проведено от Северна Корея, като ново доказателство, че санкциите, които не са подкрепени от сила, не са способни да възпрат Иран от придобиването на атомна бомба, предаде РИА Новости.
Преди седмица КНДР осъществи трети по ред подземен взрив, въпреки санкциите на ООН, въведени след изпитанията през 2006 и 2009 година.
„Спряха ли строгите санкции Северна Корея? Не. Ехото на техния ядрен взрив беше чуто в Близкия изток, особено в Иран. Сами по себе си санкциите няма да спрат ядрената програма на Иран. Те трябва да бъдат допълнени от военна заплаха, която би внушила доверие. В противен случай няма шансове програмата да се спре”, заяви Нетаняху в свое изявление пред лидерите на чуждестранните еврейски общности.
Той обвини Иран, където отричат наличието на военни компоненти в своята ядрена програма, в нарастване на темповете на обогатяване на удар и обеща да направи иранската ядрена заплаха своя основна тема на преговорите с президента на САЩ Барак Обама, които ще се проведат в Израел през март.

















РИА Новости

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване