02/19/13 14:18
(http://www.hsnovini.com/)

Близо 500 искат оставката на ИАРА- Хасково

Добромир Георгиев бе един от недоволните

Толкова са събраните подписи от недоволните рибари в Хасково, искащи радикални промени в местната агенция.

По този повод днес в Хасково пристигна шефът на централата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Драгомир Господинов. Подписката е събирана в рамките на близо 2 седмици, съобщиха за Хасково Новини инициаторите й.

“Причината да се съберем днес тук толкова хора е нестихващото бракониерство по язовир Тракиец и по река Марица. Няколко пъти сме подавали сигнали на инспекторите, но не се взимат мерки и решихме да представим исканията си до най- висока инстанция. В момента искаме оставката на д-р Милчев и екипа му, които подпомагат бездействието. Изключително много сигнали сме подали, не могат или не искат да хванат бракониерите служителите на ИАРА. В същото време има над 49 броя мрежи хванати от любители риболовци месец и половина- два. 49 броя мрежи са изкарани от язовир Тракиец, а когато идат инспекторите няма нищо. Ние смятаме да изложим вижданията си на главния шеф Драгомир Господинов, ние искаме оставката на Милчев”, коментира един от протестиращите Добромир Георгиев.

От своя страна Драгомир Господинов отправи апел исканията за оставка да не са на лична основа. Той допълни, че до голяма степен причините да не може да се обхванат всички бракониерства е малкият брой на проверяващите. В цялата страна служителите на Изпълнителната агенция били 302, от които 70 експерти, работещи по оперативни програми, 50 души администрация и 180 инспектора, от които 28 началника. Тази обща цифра не била достатъчна за да са напълно покрити всички водоеми в страната.

Драгомир Господинов заяви, че в региона ще се организират мобилни групи, които според него или най- успешни за залавянето на бракониери. От своя страна директорът на хасковската агенция заяви, че не е бил поканен за днешната среща нито от рибарите, нито от Драгомир Господинов.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг

Младен Желязков

Драгомир Господинов отправи апел подписката да не е на лична основа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Голяма част от присъстващите изразиха недоволство към работата на ИАРА- Хасково

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване