02/19/13 11:01
(http://www.klassa.bg/)

И EVN разсекретява приватизационния си договор

EVN ще последва примера на ЧЕЗ и още днес ще разсекрети договора си за приватизация. Той ще бъде достъпен на сайта на компанията. Това стана ясно на пресконференция в централата на EVN.

След проверка на iNews, сайтът evn.bg не е активен към момента.

5,85% е средната възвръщаемост на капитала на компанията от 2005 г. до 2012 г., съобщи изпълнителният директор на EVN Йорг Золфелнер.

Според регулаторната рамка тя е трябвало да бъде 16% от 2005 до 2007 г. и 12% от 2008 до 2012 г. По-ниската възвръщаемост се дължи на по-високите оперативни разходи на EVN от одобрените в регулаторната рамка.

5,7 стотинки от всеки един лев от потребител отиват в дружеството. През 2007 г. сумата е била 17 стотинки, посочи Золфелнер.

315 млн. лева е нетната печалба на EVN от 2005 до 2012 г. Приходите на компанията за същия период са 6-7 млрд. лева, добави той.

Шефът на ЕРП-то беше категоричен, че при тях няма надписване на сметки. Той обясни, че EVN няма опит с отнемане на лиценз, но изрази убеденост, че отнемането на лиценза на дружеството няма да бъде тема.

Що се отнася до идеята за национализация на ЕРП-тата, Золфернер каза, че национализацията няма да даде резултати.

Според директора на EVN масовите протести се дължат на енергийна бедност - хората нямат достатъчно доходи, за да си плащат сметките.

 















EVN

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване